Fem ting du ikke vidste om din hud

Hvad er egentlig hudens normale pH-værdi, og hvad betyder en hud i balance? Nedenfor kommer fem fakta, du måske ikke vidste om huden.

1. Huden er kroppens største organ. Et voksent menneskes hud vejer omkring tre til fire kilo og har en overflade på omkring to kvadratmeter.

2. Man taler ofte om en hud, der er i balance. Det betyder, at huden trives, er tilstrækkeligt fugtet og ikke har nogen inflammation, som f.eks. ved acne eller eksem. Hudens pH-værdi skal være mellem 4,5-5,5. En lavere eller højere pH-værdi kan altså forårsage – eller skyldes – hudproblemer.

3. Vand er noget, vi kommer i kontakt med flere gange om dagen, og det kan i sig selv virke udtørrende på huden. Også for stærke produkter og rens kan skabe ubalance i huden via irriterende rensende emner og for høj pH-værdi. Derfor er det godt at bruge milde alternativer.

4. Huden består af tre lag – overhuden, læderhuden og underhuden. Huden er normalt tykkest på fodsålen og tyndest på øjenlåget.

5. Huden har mange forskellige opgaver, såsom at regulere kropstemperaturen, beskytte mod bakterier og holde kroppen fugtet. Huden danner også D-vitamin, når du er ude i solen, hvilket er godt mod osteoporose og knoglerne.

Relaterede artikler
Nøje udvalgt nøje fravalgt

Det er en kunst at finde den rette sammensætning af indholdsstoffer. På baggrund af 80 års erfaring og vores egne laboratorier skaber vi det bedste for vores forbrugere.