Hudplejerutine til kombineret hud

Din hud føles forskellig i forskellige områder af ansigtet. For eksempel føles t-zonen fedtet, mens kinderne føles tørre.

1. Rens
Morgen og aften

Kendetegnet ved kombineret hud er, at huden føles forskellig i forskellige områder af ansigtet. Det mest almindelige er, at t-zonen (pande, næse og hage) føles fedtet, mens kinderne føles tørre eller normale. Det er vigtigt ikke at udtørre huden – selvom din t-zone kan føles fedtet og mættet. Den fedtede hud i ansigtet har stadig brug for fugt, ellers risikerer hudoverfladen at blive tør, hvilket fører til, at talgproduktionen stiger endnu mere. Vælg derfor en mild rens, gerne lotion, gel eller mousse, for at holde på fugten og få huden i balance, både i de tørre og fedtede områder. Har du en fedtet og skinnende t-zone, er det en god idé at bruge en eksfolierende rensemousse, der fjerner døde hudceller og åbner tilstoppede porer, samtidig med at makeup fjernes uden at udtørre huden. Ansigtet får desuden en flot og naturlig glød uden en fedtet fornemmelse.

Anbefalede produkter
Pure Glow Renewing Daily CleanserEksfolierende rengøringsmousse med BHA-syre
Refreshing Cleansing GelSkånsom rensegel uden sæbe
Refreshing Cleansing LotionSkånsom renselotion
2. Boost
Morgen og aften

Et serum er kort sagt et boost, der arbejder i dybden og når længere ned i huden end din dag- og natcreme. Konsistensen er let, og serummet har en højere koncentration af aktive ingredienser, som også får den efterfølgende creme til at have større effekt. Serummet påføres efter rens, men før dag- og natcreme.

Anbefalede produkter
Pure Glow Perfecting SerumSerum med niacinamid, der udjævner hudtonen
3. Øjencreme
Morgen og aften

Huden omkring øjnene er følsom, og mange oplever problemer med hævelser under øjnene. Når du bruger en øjengel, fugter du det følsomme øjenområde, mens gelen afkøler og mindsker tegn på hævelse.

Anbefalede produkter
Calming Eye GelBeroligende og svalende øjengel
Anti Age Smoothing Eye CreamFugtgivende øjencreme, der reducerer rynker
4. Fugt
Morgen og aften

Selv de fedtede områder i ansigtet har brug for fugt, ellers risikerer huden at producere mere talg. Brug en plejende dag- og natcreme, der modvirker urenheder og matterer skinnende områder. Her er sarcosin, som findes i både ACO Pure Glow Rebalancing Night Balm og Pure Glow Purifying Day Cream, en fantastisk ingrediens. Men glem ikke at give huden intensiv fugt. Hyaluronsyre binder fugt og forbedrer hudens elasticitet.

Anbefalede produkter
Pure Glow Purifying Day CreamLet gelcreme med matterende effekt
Pure Glow Rebalancing Night BalmPlejende natcreme med eksfolierende enzym
5. Det lille ekstra
Aften, ved behov

Giv huden et hjælpende boost ved at peele ansigtet en til to gange om ugen. Så slipper du for døde hudceller, og huden får mere glød. Det kan du enten gøre med en mekanisk peeling, med slibende korn, eller med en enzympeeling, f.eks. en mousse med BHA-syre. Har du problemer med store porer, er det en god idé at bruge en enzympeeling med f.eks. BHA-syre. Vær forsigtig med at eksfoliere ansigtet i de områder, som du føler er tørre og følsomme. Det kan forårsage irritation og beskadige hudbarrieren.

Anbefalede produkter
Cleansing ScrubEksfolierende og dybderensende ansigtsscrub
Pure Glow Renewing Daily CleanserEksfolierende rengøringsmousse med BHA-syre